JOHDOTON LC-SARJAN OHJELMOINTI

MITÄ TEHDÄ MIKÄLI OHJAINTA EI SAADA LINKITETTYÄ LC-SARJAN VASTAANOTTIMEEN?

Yleisesti Johdoton LC-sarjan vastaanottimien muistiin mahtuu kuusi (6) eri ohjaimen laiteosoitetta. Poikkeuksen tekevät pistorasiakytkinsettiin kuuluva PKB-3500 jonka muistikapasiteetti on kolme (3) ohjaimen laiteosoitetta ja ovikellosetin vastaanotin OKE-710 jonka muistiin mahtuu neljä (4) laiteosoitetta.

Mikäli muistikapasiteetti täyttyy ei uusia ohjaimia saada linkitettyä ennen kuin osoitteita on poistettu vastaanottimen muistista. Yksittäisen ohjaimen osoite poistetaan asettamalla vastaanotin ohjelmointitilaan ja painamalla poistettavan ohjaimen Off-painiketta. Mikäli poistettavan osoitteen omaava ohjain ei ole käytettävissä tai mikäli suoritetuista linkityksistä ei ole varmaa tietoa on parasta tyhjentää vastaanottimen muistista kaikki linkitykset resetoimalla muisti. Toimenpide nollaa muistin ja tarvittavat linkitykset voidaan suorittaa taas 'puhtaalta pöydältä'.

Joissakin tapauksissa uuden, juuri pakkauksestaan otetun LC-sarjan vastaanottimen muistipiiri saattaa 'luulla' että osa muistipaikoista on käytössä tai että koko muisti on täynnä. Tämä tilanne on varsin harvinainen eikä yleensä merkitse sitä että laite on rikki vaan että muistipiiri tarvitsee resetoinnin ennen kuin ohjaimien linkitys voidaan suorittaa normaalisti.

Resetointi on yksinkertainen toimenpide josta vastaanottimien käyttöohjeissa kerrotaan kaikkien linkitysten poistona.
Toimi näin: LC-sarjan vastaanottimissa on merkkivalo jonka vieressä on ohjelmointipainike. Ohjelmointipainiketta pidetään alas painettuna niin kauan (noin 5 sekuntia) kunnes merkkivalo alkaa vilkkua nopeasti. Tämän jälkeen ohjelmointipainike vapautetaan ja sitä painetaan uudestaan lyhyesti, muistipiiri resetoituu josta vastaanotin ilmoittaa sytyttämällä ja sammuttamalla siihen liitetyn valaisimen kahdesti (resetointi voidaan suorittaa myös ilman liitettyä kuormaa).

Pistorasiakytkinsettiin kuuluva PKB-3500 resetoidaan hieman toisin, koska mallissa ei ole ohjelmointipainiketta. Toimi PKB-3500:n kohdalla seuraavasti: irroita PKB-3500 pistorasiasta, odota hetki että merkkivalo sammuu, liitä se takaisin pistorasiaan ja merkkivalo alkaa vilkkua merkkinä ohjelmointitilasta. Tämän jälkeen painetaan setin mukana tulevasta KLO-103 kauko-ohjaimesta G-painikeparin (ryhmäohjaus) Off-painiketta jolloin muisti nollautuu. Nollauksen voi tehdä myös KLO-100 kauko-ohjaimen vastaavalla G-painikeparin Off-painalluksella.

Valokytkimen mallisten ohjaimien (SLA-10 ja SLO-10) kohdalla voi On- ja Off-puoli sekoittua varsin helposti. Tilanteessa saattaa hämätä se että ohjaimien takana olevan laitetarran teksti on ylösalaisin silloin kun ohjain on Suomessa käytettävän standardin mukaisessa asennossa (On yläpuolella ja Off alapuolella). Mikäli painikkeen irroittaa ovat kyseiset merkinnät sen alla nähtävissä. Varmista siis ohjaimia linkitettäessä että tarvittavat painallukset tulevat halutulta puolelta.

Useimmat LC-sarjan vastaanottimet linkittyvät myös osoitekiekollisten FC-sarjan ohjaimien kanssa. Osa vastaanottimista on kuitenkin yhteensopivia ainoastaan LC-sarjan ohjaimien kanssa. Tällaisia vastaanottimia ovat UHO-200 ja UHO-1224 uppoasennettavat himmentimet ja OKE-710 ovikellovastaanotin.