Tutustu myös tuotetietojen yhteydessä oleviin mallikohtaisiin asennus- ja käyttöohjeisiin.

Kysyttyä

MITKÄ OVAT UPPOASENNETTAVIEN VASTAANOTTIMIEN MITAT?
UKO-1000S: 50X50X25mm
UHM-251: 45X40X15,2mm
UHO-200: 52x52x28mm
UHO-1224: 40x44x17mm
UHO-300: 50X50X25mm
CMR-1000, CMR-1224 & CMR-1001: 50X50X35mm

MIHIN ASENNUSKALUSTEISIIN NE SOPIVAT?
Vastaanottimet on tarkoitettu asennettaviksi yleisesti sähköasennustarvikkeina käytettäviin asennuskalusteisiin. Ne sopivat esim. uppoasennettaviin jako- ja kojerasioihin, pinta-asennettavaan pyöreään jakorasiaan ja pinta-asennettavaan kalvorasiaan AP9.

SAAKO UPPOASENNETTAVAT VASTAANOTTIMET ASENTAA METALLISIIN KALUSTEISIIN TAI HALOGEENIKUPPIIN?
Ei saa. Vastaanotinta ympäröivä metallirakenne muodostaa ns. Faradayn häkin joka estää radiosignaalin etenemistä. Metalliset halogeenikupit ovat ensisijaisesti palonturvavarusteita jotka suojaavat valaisimen ympärillä olevia rakenteita halogeenivalaisimen aiheuttamalta korkealta (jopa yli 100 C) lämpötilalta. Näitä lämpötiloja laitteet eivät kestä vaurioitumatta.

KUINKA MONTA OHJAINTA VOI MÄÄRITELLÄ OHJAAMAAN YHTÄ VASTAANOTINTA?

Pääsääntöisesti LC-sarjan vastaanottimissa on muistipaikka kuudelle eri ohjaimelle. Uuden M-sarjan vastaanottimissa on muistipaikat 32:lle eri ohjaimelle. Pistorasiakytkinsetin PKB-3500 vastaanottimessa muistipaikka kolmelle ohjaimelle ja OKE-710 ovikellovastaanottimessa neljälle ohjaimelle.

VOIKO SAMALLA OHJAIPAINIKKEELLA OHJATA YHTÄAIKAA USEAMPIA VASTAANOTTIMIA?

Kyllä voi ja toteutus on hyvin toimiva on/off -toimintaisten vastaanottimien kanssa. Tilanne on toinen niiden vastaanottimien kohdalla joissa on lisäksi myös himmennintoiminto koska himmennystasoa ei voida synkronoida säätymään yhtenevästi eri vastaanottimien kesken. Jokaista himmennintä on siis voitava ohjata erikseen omalla ohjaimellaan. Käsikauko-ohjaimesta on apua kun halutaan ohjata keskitetysti useita vastaanottimia, olivatpa nämä himmennintoimintaisia tai ei.

VOIKO SÄHKÖKATKO HÄVITTÄÄ OHJAIMIEN JA VASTAANOTTIMIEN OHJELMOINNIT?
Ei. Ohjaimien linkitykset säilyvät vastaanottimien muistissa myös sähkökatkon aikana.

KAUANKO OHJAIMEN PARISTO KESTÄÄ?
Poislukien liiketunnistimet, ohjaimissa ei ole jatkuvaa virrankulutusta. Virtaa kuluu vain painiketta painettaessa ja tyypillisesti paristot kestävät useita vuosia. Liiketunnistimien täytyy olla koko ajan hereillä ja näissä paristot saa varautua vaihtamaan noin kerran vuodessa. Johdoton-ohjaimien paristot ovat edullisia, yleisesti saatavilla olevia malleja ja niiden vaihto helppoa.

VOIKO KAIKKI UPPOASENNETTAVAT VASTAANOTTIMET ASENTAA ESIM. SÄHKÖKESKUKSEEN?

Ei voi. Uppoasennettavia vastaanottimia ei suositella asennettavaksi yhtä metriä lähemmäksi toisiaan. Jos vastaanottimet ovat liian lähellä toisiaan niiden vastaanottoherkkyys vähenee ja himmentimiin kytketyt valaisimet saattava alkaa "huojua" kun valaisinta himmennetään lähelle minimivalaistusta. Vastaanottimia ei saa myöskään asentaa paikkaan jossa niitä ympäröi metallirakenteinen kaappi tai kotelo. Metallirakenne muodostaa ns. Faradayn häkin joka estää radiosignaalin etenemistä. Samat säännöt koskevat pistorasiaan liitettäviä vastaanottimia.

TÄYTYYKÖ NOLLAJOHDIN KIERRÄTTÄÄ UPPOASENNETTAVIEN VASTAANOTTIMIEN KAUTTA?

Ei tarvitse. Riittää että vastaanottimelle tuotu nolla ja valaisimen nolla on kytketty samaan potentiaaliin.

MIKÄ ON TUOTTEITTEN KÄYTTÖLÄMPÖTILA?
Suositus on n.  -10 - +45 °C (ympäristö). Maksimilämpötilaa ei ole syytä ylittää mutta kylmät olosuhteet eivät sinänsä vahingoita laitteita. Suuri lämpötilaero ohjaimen ja vastaanottimen välillä voi lyhentää ohjaimen kantamaa koska lämpötilan aiheuttama muutos komponenttien koossa aiheuttaa poikkeamaa viritykseen. Paristojen toimintakyky voi heiketä kylmissä olosuhteissa mikä saattaa vaikuttaa ohjaimien toimintaan.

MUISTAAKO VASTAANOTIN TILANSA SÄHKÖKATKON AIKANA? TS. SYTTYYKÖ PÄÄLLÄ OLLUT VALO JÄLLEEN JÄNNITTEEN PALATTUA?
Ei. Johdoton-vastaanottimien oletustila on OFF (pois päältä) joten sähkökatkon jälkeen valo täytyy jälleen sytyttää normaaliin tapaan ohjainta käyttäen.

MIKSI MDT-403 LIIKETUNNISTIN EI PÄÄLLE KYTKETTÄESSÄ TOIMI ASETUSTEN MUKAISESTI?
Ensimmäistä kertaa käynnistettäessä liiketunnistin lähettää ohjattavalle laitteelle sarjan (5 kpl) on/off-komentoja. Myöhemmillä kerroilla se lähettää on/off-komennot päälläoloasetusten mukaisesti.

VOIVATKO MUUT RADIOTOIMISET LAITTEET HÄIRITÄ JOHDOTON-JÄRJESTELMÄN TOIMINTAA?
Kyllä mikäli kysymyksessä on samaa taajuutta käyttävä laite. Häiriöt ovat harvinaisia koska yleiset radiotoimiset laitteet toimivat omilla taajuusalueillaan. Lisäksi Johdoton-järjestelmän 433.92 MHz taajuutta ei saa käyttää jatkuvasti lähettävissä radiotoimisissa laitteissa. Useimmat autojen keskuslukituksen kauko-ohjaimet käyttävät samaa 433,92MHz taajuusaluetta ja vioittuneena tällainen ohjain voi "vuotaa" signaalia ja varata oman kantamansa alueella koko taajuusalueen käyttöönsä. Tällöin muut kantaman sisäpuolella olevat samaa taajuusaluetta käyttävät laitteet eivät toimi tai toimivat heikosti. Jos käytössa on jatkuvasti lähettäviä laitteita (esim. langaton TV-antenni) niiden taajuusalueeksi on syytä valita joku muu kuin 433,92 MHz.